Beste wobenzym: Koopgids en aanbevelingen (23.08.) - TIPS VAN DE HUNTER (2023)

Onze selectiecriteria

23Geteste producten

41uur gebruikt

36Herziene onderzoeken

79Totaal aantal reacties

Als u last heeft van spier- en gewrichtsontstekingen, uw immuunsysteem weer onder controle wilt krijgen of weer wilt gaan sporten, wordt enzymtherapie met Wobenzym aanbevolen. Deze enzympreparaten van Mucos hebben een ontstekingsremmende werking, verlichten pijn en versterken de immuniteit.

In onze grote Wobenzym 2023 test hebben we de verschillende producten van het merk Wobenzym onder de loep genomen. We hebben de voor- en nadelen voor u op een rij gezet en de criteria vergeleken, zodat u het juiste product voor u kunt vinden en uw beslissing zo eenvoudig mogelijk kunt maken.Het is belangrijk om te weten

 • Enzymen zijn microproteïnen die vitale functies in ons lichaam vervullen. Ze ondersteunen de spijsverteringsprocessen, optimaliseren de bloedcirculatie en helpen bij zelfgenezing.
 • Wobenzym werkt met een unieke combinatie van plantaardige en dierlijke enzymen en het plantaardige actieve ingrediënt rutoside. Door de maagsapbestendige coating worden enzymen alleen in de dunne darm door het lichaam opgenomen en kunnen zo hun werking optimaal ontwikkelen.
 • Er zijn vijf verschillende producten van het merk Wobenzym, die gericht zijn op verschillende toepassingsgebieden. Sommige zijn ook veganistisch of verrijkt met vitamines en speciale actieve ingrediënten.

De beste Wobenzym: onze keuze

Omhoog gaan

 • Super-memorabele Wobenzym

Super-memorabele WobenzymAffiliateLink
Lees gebruikersrecensies

55,95 EUR

Koop op Amazon

Laat de dagelijkse gevolgen van stress uw leven niet langer beheersen. Onze innovatieve formule is speciaal ontworpen om al deze effecten tegen te gaan en op natuurlijke wijze stress te verminderen. In elke capsule vindt u een zorgvuldig geselecteerd mengsel van natuurlijke ingrediënten met antistress-eigenschappen, zoals: B. Passiflora (Passiflora incarnata), schisandra (Schisandra chinensis), rehmannia (Rehmannia glutinosa), jujube (Zizyphus spinosa), schisandra ( Polygala tenuifolia). en magnolia (Magnolia officinalis).


AffiliateLink

Enzymcomplex - Vitamine-enzym - HOGE DOSERING - 500 tabletten - Enzymcomplex

Lees gebruikersrecensies

55,95 EUR

Beste wobenzym: Koopgids en aanbevelingen (23.08.) - TIPS VAN DE HUNTER (4)

Koop op Amazon

AffiliateLink

Lees gebruikersrecensies

AffiliateLink

Seuren Nutrients|Micro Enzym 800 maagsapresistente tabletten|Enzymcomplex|Multi-enzym|Glutenvrij|Lactosevrij|Suikervrij (100% natuurlijk)

Lees gebruikersrecensies

148,31 EUR

Beste wobenzym: Koopgids en aanbevelingen (23.08.) - TIPS VAN DE HUNTER (8)

Koop op Amazon

AffiliateLink

Bromelaïne 750 mg – veganski – hoog gedoseerd – 1800 F.I.P – 90 DRcaps

Lees gebruikersrecensies

20,95 EUR

Beste wobenzym: Koopgids en aanbevelingen (23.08.) - TIPS VAN DE HUNTER (10)

Koop op Amazon

AffiliateLink

FairEnzym Plus - Multi-enzymcomplex - HOGE DOSERING - 100 DRCaps™

Lees gebruikersrecensies

38,95 EUR

Beste wobenzym: Koopgids en aanbevelingen (23.08.) - TIPS VAN DE HUNTER (12)

Koop op Amazon

AffiliateLink

Enzimski kompleks - bromelaïne, trypsine, chymotrypsine en rutozid - Topenzym Plus - 50 capsules

Lees gebruikersrecensies

17,45 EUR

Beste wobenzym: Koopgids en aanbevelingen (23.08.) - TIPS VAN DE HUNTER (14)

Koop op Amazon

AffiliateLink

dr. Mercola Volledige Spectrum Enzymen 90 Kapseln

Lees gebruikersrecensies

51,51 EUR

Beste wobenzym: Koopgids en aanbevelingen (23.08.) - TIPS VAN DE HUNTER (16)

Koop op Amazon

AffiliateLink

DAOkids - Dieetbehandeling voor DAO-tekort/Histamine-intolerantie - Voor kinderen vanaf 3 jaar - 60 mini-enterisch gecoate tabletten - Enzym DAO

Lees gebruikersrecensies

32,00 EUR

Beste wobenzym: Koopgids en aanbevelingen (23.08.) - TIPS VAN DE HUNTER (18)

Koop op Amazon

Omhoog gaan

lees ook

 • De beste wasverzachter: koopgids en aanbevelingen (23.08.)
 • Beste magnesiumspray: kopersgids en aanbevelingen (23/8)
 • Wat zijn de beste elektrische rolstoelen in 2023?

Gids: vragen die u uzelf moet stellen voordat u Wobenzym koopt

Waar wordt Wobenzym voor gebruikt?

Wobenzym, voorheen bekend als Wobenzym Plus, is een enzymsupplement vervaardigd en gedistribueerd door het farmaceutische bedrijf Mucos. De enzymen die het bevat, helpen bij de behandeling van spier- en gewrichtspijn veroorzaakt door ontstekingen of artritis.

Blessures en artrose kunnen leiden tot pijnlijke ontstekingen van de spieren en gewrichten. Enzymen verlichten niet alleen de pijn, maar activeren ook de natuurlijke zelfgenezende processen van het lichaam.

Hierdoor kunnen bewegingsbeperkingen worden opgeheven en wordt bewegen in het dagelijks leven weer gemakkelijker.

Welke ingrediënten bevat Wobenzym?

Verschillende Wobenzym-producten bevatten in principe vier ingrediënten

 • Bromelaïneis een plantenenzym verkregen uit de ananasplant. Het heeft een ontstekingsremmende en spierontspannende werking en versterkt bovendien de doorbloeding en het immuunsysteem. Bromelaïne wordt gebruikt bij zwellingen (slijmvliezen), blauwe plekken en reumatische aandoeningen zoals jicht.

Beste wobenzym: Koopgids en aanbevelingen (23.08.) - TIPS VAN DE HUNTER (19)

 • trypsineis een dierlijk enzym dat wordt geproduceerd in de menselijke darm en pancreas. Het breekt grotere eiwitverbindingen af ​​in kleinere componenten en helpt tegen spier- en gewrichtsontstekingen, pijn, blauwe plekken en kleine wondjes.
 • Rutosidhet is geen enzym, maar een plantaardig actief ingrediënt verkregen uit de Japanse pagode. Rutoside komt ook voor in andere planten en beschermt deze tegen UV-straling. Het heeft een ontstekingsremmend en zwak antimicrobieel effect op het menselijk lichaam.
 • Papaïneis een plantenenzym dat onder meer voorkomt in onrijpe papaja. Het is een echt wondermiddel: het heeft niet alleen spijsverterings- en ontstekingsremmende eigenschappen, maar helpt ook tegen artritis, oedeem, sportblessures, insectenbeten, brandwonden, huidbeschadigingen, acne en als anti-verouderingsmiddel tegen huidveroudering.

Wat onderscheidt Wobenzym van andere fabrikanten?

Het is lastig om verschillende enzympreparaten met elkaar te vergelijken, omdat elke fabrikant uitgaat van een andere enzymsamenstelling.

Een goede maatstaf voor het vergelijken van verschillende producten is de proteolytische activiteit, die laat zien hoe goed een enzympreparaat eiwitten kan afbreken.

Om ervoor te zorgen dat enzymen überhaupt hun effect kunnen ontwikkelen, moet het lichaam ze intact absorberen. Daarom moet het preparaat ook worden beschermd tegen maagzuur, zodat het de enzymen niet aantast.

In tegenstelling tot andere enzympreparaten is de proteolytische activiteit van Wobenzym bijzonder hoog door de combinatie van dierlijke en plantaardige enzymen. Bovendien zijn tablets van andere fabrikanten vaak erg groot en daardoor lastig door te slikken.

Vergeleken met andere enzympreparaten bevat Wobenzym slechts drie verschillende enzymen in hoge concentraties. Dit garandeert een langdurige kwaliteit.

Waar kan ik Wobenzym kopen?

Wobenzym is zonder recept verkrijgbaar in alle apotheken in Duitsland. U kunt Wobenzym ook online bestellen bij verschillende postorderapotheken.

Wat zijn de voor- en nadelen van Wobenzym?

Natuurlijk heeft Wobenzym, net als elk enzympreparaat, voor- en nadelen. Wij hebben u hier een korte samenvatting gegeven. Zie hieronder voor een meer gedetailleerde uitleg.

Een voordeel

 • Hoge enzymactiviteit
 • Maagsapbestendige coating
 • Langdurig gebruik

Nadelen

 • Hogere prijs
 • Het is niet veganistisch
 • Frequent gebruik

Wobenzym is in ieder geval een bekend product als je last hebt van pijnlijke spier- en gewrichtsontstekingen. De voordelen liggen voor de hand: het verlicht de pijn en helpt je op de lange termijn om goed en vrij te bewegen in het dagelijks leven. De maagsapbestendige capsule beschermt de enzymen tegen het zure pH-milieu in de maag en wordt daardoor optimaal door het lichaam opgenomen en benut.

De goede kwaliteit van Wobenzym heeft echter in letterlijke zin zijn prijs.

Het kost zeker iets meer dan enzymsupplementen van andere fabrikanten. De effectiviteit komt ook voort uit de combinatie van plantaardige en dierlijke producten.

Omgekeerd betekent dit dat Wobenzym geen veganistisch product is. Omdat het lichaam de enzymen zeer snel opneemt, moet Wobenzym ook frequent worden ingenomen (driemaal daags wordt aanbevolen).

Welke alternatieven zijn er voor Wobenzym?

Er zijn verschillende fabrikanten die ook enzympreparaten aanbieden. Volopharm, Avitale, Garden of Life of World Nutrition zijn bekende fabrikanten van soortgelijke producten. Informatie over de prijs-prestatieverhouding, ingrediënten en verdraagbaarheid kunt u het beste bij uw apotheek inwinnen.

Beste wobenzym: Koopgids en aanbevelingen (23.08.) - TIPS VAN DE HUNTER (20)

Omhoog gaan

Conclusie: Welke soorten Wobenzym zijn er en welke is geschikt voor jou?

Wobenzym biedt vijf verschillende producten aan

 • Wobenzym
 • Wobenzym imun
 • Wobenzym-Sport
 • Wobe-slank
 • Flogenzym mono

Wobe-Mcos en Phlogenzym mono zijn nicheproducten van Wobenzym. Voor kankerpatiënten is Wobe-Mucos een enzymtherapie die naast chemotherapie of bestraling kan worden toegepast.

Na een operatie voor het bleken van tanden of andere tandheelkundige infecties is Phlogenzym monotherapie een goede optie.

Omdat deze twee producten voor specifieke gevallen zijn ontworpen, zullen we ons in dit artikel concentreren op de meer algemene producten Wobenzym, Wobenzym immuno en Wobenzym sport.

Wobenzym: Dit zijn de voor- en nadelen

Tekenen van spier- en gewrichtsslijtage leiden vaak tot hevige pijn. Dit kan leiden tot de ontwikkeling van chronische ziekteprocessen die een grote impact hebben op de kwaliteit van leven. Wobenzym is daarom ontwikkeld om ontstekingsblessures en -ziekten en chronische aandoeningen te bestrijden.

De voordelen van Wobenzym liggen in de hoge enzymatische activiteit, omdat Wobenzym een ​​sterke proteolytische werking heeft. Enzymen gaan zwellingen en ontstekingen tegen en hebben daardoor een pijnverlichtende werking. Ook langdurig gebruik van Wobenzym is mogelijk.

Bijwerkingen zijn deels ongunstig, omdat Wobenzym een ​​sterke spijsverteringswerking heeft. Tegelijkertijd hebben enzymen van nature meer tijd nodig om te werken in vergelijking met gewone pijnstillers, omdat ze via het spijsverteringsstelsel worden opgenomen. Zoals hierboven vermeld, is Wobenzym niet veganistisch en heeft het ook een prijs.

Een voordeel

 • Hoge enzymactiviteit
 • Pijnstillend
 • Decongestivum
 • Langdurig gebruik

Nadelen

 • Hogere prijs
 • Het is niet veganistisch
 • Uitgestelde operatie

Wat is Wobenzym Immuun?

Wobenzym immun is een alternatief enzympreparaat voor Wobenzym en is speciaal ontwikkeld voor het winterseizoen. Naast de ingrediënten die Wobenzym ook bevat, bevat het vitamine C en D, selenium en zink om het immuunsysteem te versterken.

Afgezien van de toegevoegde vitamines verschilt Wobenzym immuno vrijwel niet van het alternatieve product. In principe gelden dezelfde voor- en nadelen als bij Wobenzym.

Wat is Wobenzym Sport en wat zijn de voor- en nadelen?

Wobenzym Sport produceert ook slijm. Het wordt vooral gebruikt om de regeneratiefasen na de training te optimaliseren, waarbij het lichaam zijn prestaties en weerstand aanpast. Dit gebeurt optimaal onder invloed van bepaalde enzymen en vitamines.

Net als in andere Wobenzym-producten wordt bromelaïne als belangrijkste enzym gebruikt. Daarnaast bevat Wobenzym vitamines en extracten van Montmorency-kers, wierook en kurkuma. In tegenstelling tot het klassieke Wobenzym wordt in Wobenzym Sport geen dierlijke trypsine gebruikt, waardoor het een veganistisch product is.

Wist je dat kurkuma niet alleen helpt tegen winderigheid? Het kruid dat uit kurkuma wordt verkregen, wordt beschouwd als een voedingsmiddel (geen voedingssupplement) en heeft een ontstekingsremmende werking, bevordert de spijsvertering en kan zelfs kanker bestrijden - tot nu toe weinig onderzocht.

Een ander voordeel is dat Wobenzym Sport niet in zulke grote doseringen hoeft te worden ingenomen en toch effect heeft. Wobenzym Sport is daarom geschikt voor sporters van alle niveaus die intensief willen (her)starten met trainen.

Vergeleken met Wobenzym en Wobenzym Immune is Wobenzym Sport niet bedoeld voor langdurig gebruik, maar als startproduct voor een optimale voorbereiding van spieren en gewrichten op onaangename, verhoogde belastingen.

Daarom is het in kleinere hoeveelheden verkrijgbaar. Daarvoor moet hij diep in zijn zak graven.

Hier hebben we kort de voor- en nadelen van Wobenzym sport op een rij gezet:

Een voordeel

 • Het optimaliseert de regeneratiefasen van het lichaam na de training
 • veganistisch
 • Versterkt het immuunsysteem met vitamines

Nadelen

 • Behoorlijk duur
 • Het is niet bedoeld voor langdurig gebruik
 • De proteolytische activiteit is niet zo hoog

Omhoog gaan

Aankoopcriteria: U kunt deze factoren gebruiken om Wobenzym te vergelijken en evalueren

De belangrijkste punten hebben we in de tips hierboven al genoemd. Hier willen we je nogmaals laten zien waar je op moet letten als je hebt besloten Wobenzym (of een alternatief product) te proberen. En deze categorieën kunnen u helpen:

 • producttype
 • Ingrediënten
 • Pakketgrootte

In de volgende paragrafen lichten we de verschillende criteria nader toe.

producttype

Zoals hierboven uitgelegd zijn er vijf verschillende soorten Wob-enzymsupplementen, veelal afhankelijk van de klachten die je ervaart of waarom je enzymsupplementen wilt slikken.

Als u last heeft van sporadische of chronische gewrichts- of spierproblemen, artritis, zwellingen en pijn, dan is Wobenzym iets voor u. Als u met kinderen of zieke mensen werkt en uw immuunsysteem wilt versterken en sterk houden, moet u Wobenzym immun eens nader bekijken.

Wobenzym Sport is geschikt voor een beter herstel na de training, vooral bij het (her)starten. Na een pijnlijke tandheelkundige ingreep wordt Phlogenzym mono aanbevolen, en tijdens of na chemotherapie is Wobe-Muco een enzympreparaat dat als het ware het lichaam voedt.

Ingrediënten

De meeste Wobenzym-producten maken gebruik van het enzym bromelaïne. Dit enzym, afkomstig uit de ananasplant, staat bekend om zijn hoge proteolytische activiteit, dat wil zeggen het vermogen om in korte tijd veel eiwitten af ​​te breken.

Wobenzym, Wobenzym immuno en Wobe-Mcos bevatten ook de enzymen papaïne en trypsine of chymotrypsine. Terwijl papaïne afkomstig is van de papajaplant, wordt trypside, dat wordt gebruikt in enzymsupplementen, vaak afgeleid van rundvlees.

De combinatie van dierlijke en plantaardige enzymen heeft als nadeel dat het preparaat niet langer veganistisch is, maar dit is wel een voorwaarde voor de hoge proteolytische activiteit ervan.

Wobenzym bevat ook rutoside dat voorkomt in Japans pagodehout. Dit wordt beschouwd als het actieve ingrediënt dat Wobenzym zo uniek maakt, omdat het een antimicrobieel en ontstekingsremmend effect op het lichaam heeft.

Wist je dat Japanse pagodevruchten giftig zijn? Het hout, dat ook wel Stringwood wordt genoemd, bevat bijzonder veel rutoside, dat er zijn bekendheid aan te danken heeft. Pas op de leeftijd van 15-30 jaar produceert hij vruchten die lijken op volwassen peulen, maar ze zijn giftig.

Producten als Wobenzym immuno en Wobenzym sport bevatten daarnaast vitamines en sporenelementen zoals zink en selenium. Naast de ontspannende en ontstekingsremmende werking van enzymen versterken deze ingrediënten ook het immuunsysteem.

Pakketgrootte

De hoeveelheden waarin Wobenzym gekocht kan worden, zijn afhankelijk van het type product. Voor een beter overzicht hebben we een tabel gemaakt met verpakkingsgroottes en de verwachte duur van de aanbevolen dagelijkse dosis:

ProductPakketgroottePeriode
Wobenzym100/200/360/800 stktot 2/5/8/19 weken
Wobenzym imun120/240 stktot 3/6 weken
Wobenzym-Sport30/90 stktot 2/6 weken
Wobe-slankVerbinding 120/360tot 3/9 weken
Flogenzym mono20/40/100 Stktot 3/6/14 weken

Omhoog gaan

Wetenswaardigheden over Wobenzym

Hoe moet ik Wobenzym innemen?

Om enzymen optimaal te laten werken, mogen ze niet tegelijkertijd met voedsel worden ingenomen, maar op een bepaalde afstand ervan. Daarom wordt aanbevolen om het minstens 30 minuten vóór of 90 minuten na het eten in te nemen.

De aanbevolen dagelijkse dosis is afhankelijk van de productkeuze en varieert tussen 2×6 en 1×1 tabletten per dag.

Hoe snel werkt Wobenzym?

Er bestaat geen regel over de werkingssnelheid van Wobenzym.

Omdat enzymen via het spijsverteringsstelsel worden opgenomen en pas daarna in het lichaam worden verteerd, duurt het uiteraard langer vanaf de inname tot effect dan bij klassieke pijnstillers.

Hoe lang het daadwerkelijk duurt, hangt af van de ontsteking en de individuele kenmerken van het lichaam. Het wordt echter in ieder geval aanbevolen om Wobenzym te gebruiken totdat de symptomen volledig verdwijnen.

Beste wobenzym: Koopgids en aanbevelingen (23.08.) - TIPS VAN DE HUNTER (21)

Is Wobenzym geschikt voor langdurig gebruik?

Dit varieert van producttype tot producttype. Wobenzym en Wobenzym immun zijn geschikt voor langdurig gebruik, bijvoorbeeld als behandeling van chronische aandoeningen gedurende meerdere weken.

Wobenzym sport, Wobe-Mcos en Phlogenzym mono zijn niet bedoeld voor langdurig gebruik. Hoe lang u uw Wobenzym-product moet innemen, leest u in de bijsluiter of kunt u dit persoonlijk aan uw apotheker vragen.

Wanneer mag ik Wobenzym niet gebruiken?

Wobenzym kan veilig samen met veel andere geneesmiddelen worden ingenomen. Indien ondanks de behandeling met Wobenzym ernstige acute pijn optreedt, kunnen pijnstillers zonder problemen als aanvulling worden gebruikt.

Voorzichtigheid is geboden bij het gebruik van Wobenzym onder de volgende omstandigheden

 • Tijdens de Dagzwangerschap en borstvoedingsperiode: Hier is vrijwel geen ervaring mee, dus het wordt over het algemeen niet aanbevolen
 • tijdens het nemenAntibiotica: De concentratie antibiotica in het bloed kan toenemen
 • als je paktimmunosuppressiva na transplantatie: Om te voorkomen dat het immuuneffect van Wobenzym de immunosuppressiva verstoort, mag Wobenzym niet worden ingenomen

Wat is het verschil tussen Wobenzyme en Wobenzyme Plus?

Tot februari 2018 werd Wobenzym verkocht als Wobenzym Plus. Met de naamswijziging is Plus stopgezet en zijn de producten nu verkrijgbaar in een nieuw design. Als u dus ergens Wobenzym Plus te koop vindt, kan het een restant zijn die te koop is.

Omhoog gaan

Bron afbeelding: Avemario/123rf.com

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Eusebia Nader

Last Updated: 27/09/2023

Views: 6444

Rating: 5 / 5 (80 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Eusebia Nader

Birthday: 1994-11-11

Address: Apt. 721 977 Ebert Meadows, Jereville, GA 73618-6603

Phone: +2316203969400

Job: International Farming Consultant

Hobby: Reading, Photography, Shooting, Singing, Magic, Kayaking, Mushroom hunting

Introduction: My name is Eusebia Nader, I am a encouraging, brainy, lively, nice, famous, healthy, clever person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.